In Helsinkiiiiiiii - Reisverslag uit Helsinki, Finland van Gerjan Ramaker - WaarBenJij.nu In Helsinkiiiiiiii - Reisverslag uit Helsinki, Finland van Gerjan Ramaker - WaarBenJij.nu

In Helsinkiiiiiiii

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Gerjan

30 September 2008 | Finland, Helsinki

Ik dacht, ik wil weer eventje weg. Vandaar dat ik een paar daagjes naar Helsinki en Tallin ben gegaan.

Afgelopen zondag was ik nog jarig. Een leuke dag gehad, maar savonds ziek geworden met suzan. Ik had namelijk afgelopen donderdag frikandellen mee genomen naar Zweden. Deze zijn onderweg natuurlijk ontdooid en heb ze weer bij suzan opnieuw ingevroren. Vlak voor er visite kwam zondagaaf, dacht ik van, ik zal eens gaan koken. Ik had deze week namelijk nog niet gekookt. We hebben dus de frikandellen opgegeten met als gevolg dat we allebei aardig ziek werden. Allebei een half uur op de wc gezeten en suzan is meteen in bed gedoken.

Afgelopen maandag heb ik de nachtboot naar Finland genomen. Een leuke tocht waarbij ik de kamer deelde met een Fin. Deze fin heeft me de hale avond getrakteerd op biertjes. Heerlijk en goedkoop natuurlijk. Na het bier drinken gingen we op zoek naar een restaurant. Hij koos een aardig duur restaurant uit. Ik dacht nog van mmzz....beetje duur, maar had het voor gevoel dat hij het weer voor mij ging betalen. Ik heb dus extra aardig gedaan en veel gepraat met hem en hem af en toe aan het alchen gemaakt. En ja hoor, hij betaalde mijn etenn....Yessss. Het was dus een aardige gast die me enorm veel over finland heeft verteld, van politiek tot geschiedenis tot gezeik met de Russen. Dit maakt reizen echt leuk. Ook kwam er nog iemand van oekraine zich met ons gesprek bemoeien en vertelde ons dat we niet zo negatief moesten praten over de Russen, het waren immers prima mensen...hihih

De boot naar Finland was groooooooooot, echt niet te geloven. Echt een cruise schip met 8 verdiepingen, winkels, restaurants, pubs echt alles. Mijn kamer was erg simpel. Ik had geen raam (anders was het te duur). De badkamer, die we ook hadden, was niet erg geluidsdicht. De fin liet echt enorme scheten, echt keihard, het leek wel of de boot meteen 30 km pu harder ging...halleluja zeg....Maar goed, was echt een toffe gast.

Na een tocht van 14 uur aangekomen vroeg in de ochtend in helsinki. Hier de metro genomen naar het olympisch stadion waar mijn hostel zit. Een erg leuke plek.
Vandaag veel gezien, zo weer mijn favoriete dingen in steden bezocht, de kathedralen. Ow wat vind ik dat altijd mooi. Ik heb een >Russusch orthodoxe kathedraa bezocht en een finse. Verder naar de dierentuin, jaja, geweest. Je moest hiervoor de boot nemen naar een eiland waar de dierentuin ligt. Eeen erg mooie plek. Ze haddern niet erg exotische dieren en het leek wel of alle dieren sliepen. Wel prima vermaakt.

Verder naar de markt geweest en veel oude gebouwen bezocht. Ook ff wat voetbalwedstrijden en trainingen gezien van talentvolle jeugd. Echt leuk om te zien. Morgenvroeg ga ik nog ff naar het olympisch stadion, toe.
Helsinki is een kleine compacte stad. Alles heb ik nu eigenlijk wel gezien. Vandaar dat ik morgenvroeg de boot neem naar Tallin in Estland.

In tallin blijf ik 1 dag of 1 dag en een nacht, hangt er vanaf of er wat te beleven is. Anders neem ik morgenavond de boot terug naar Stockholm.

De groetjesssss

Gerjan

• 30 September 2008 - 19:58

Mariëtte En Dennis:

He Gerjan,

Alles goed? Ik hoorde van Suzan dat jullie ziek waren en kwam door jij een frikandellen meegenomen, ahahaha..
    Een verkeerde gedacht he:P.

Leuk om het lezen wat jij helemaal gedaan in dit land.

Nog fijne dagen verder, hoop dat jij morgen daar nog leuk vind.

Liefss

• 30 September 2008 - 20:40

Suzan:

Jouw talenten liggen gewoon ergens anders dan in de keuken!! Maakt niet uit hoor =) Geniet ervan en tot snellllllll

• 30 September 2008 - 21:21

Ton Sr.:

Als je dus in Nederland eens weer komt moet je dus weer eens gewoon ETEN en verder is het natuurlijk weer top om weer te lezen dat je weer op pad bent en mooie kerken aan het bezoeken bent.... maar om te zorgen dat je die mooie foto's kwijtraakt plaats ze voor de zekerheid eens op dit log kunnen wij ook genieten..... en geen geluiden want die voorsteling van de badkamer kunnen wij ons wel wat bij voorstellen.

Groeten en geniet er van want maak je natuurlijk niet elke dag mee.

Ton sr. Dalfsen

• 01 Oktober 2008 - 14:10

Mam En Pap:

ik hoorde net op de radio dat net afgestudeerden korting kunnen krijgen op treinreizen in de daluren
    (ik hoorde volgens mij ook dat afgestudeerden die de hbo in 2 jaar hebben gedaan, er niet voor in aanmerking
    komen!!!!???)
    Veel plezier en we zien je wel een keer weer verschijnen.

• 01 Oktober 2008 - 20:21

Suzan:

nee klopt...want die het in twee jaar deden zijn zo slim dat ze geld zat hebben....Misschien kun je nog twee jaar bijtekenen op hbo...? Gewoon om de kantjes bij te schaven =) ?! tot morgen!

• 03 Oktober 2008 - 12:43

NB: